Oproštajna poruka i zahvala vlč. Dejana Ilića

Draga braćo i sestre! 

Nakon gotovo dvije i pol godine, koliko sam proveo među vama, želim izraziti riječi zahvale za sve lijepo i dobro što smo zajednički proživjeli i učinili. Zahvalan sam svim suradnicima, vijećnicima, načelnicima i gradonačelniku sa suradnicima, ministrantima, čitačima i dragim pjevačima koji su bili veliko ohrabrenje i potpora. Zahvaljujem svima koji ste dali svoj doprinos u bilo kojem smislu: od fizičke pomoći do savjeta i zauzimanja kod institucija i osoba. 

Uvjeren sam kako ćete s novim župnikom učiniti i daleko više negoli u moje vrijeme. Crkva nije samo svećenik ili biskup – Crkva je narod Božji iz kojega dolaze i svećenici i biskupi stoga je dragocjeno čuti kada netko ponudi pomoć, upita treba li što ili se aktivira u bilo koji župni događaj – hvala vam svima koji ste tako činili! 

Na uvođenju u službu upravitelja ove župe rekao sam kako svećenik može onoliko koliko ljudi hoće. U župi je potrebno još puno rada na svim područjima stoga mi je jedina želja da se kao vjerni narod Božji ujedinite oko dobra, da budete novom župniku potpora i da ga lijepo prihvatite kao svoga svećenika – tada nema zapreke da župa uistinu živi, izgrađuje se duhovno i materijalno i da bude živa Crkva Kristova! 

Zahvaljujući vam na svemu molim za vas i vaše obitelji te se preporučam u vaše molitve!

Hvala vam! 

Dejan Ilić 

 
Skip to content