Filijale

MIKLEUŠ

Crkva u Mikleušu je posvećena svetoj Tereziji Avilskoj, a njen blagdan slavi se  15. listopada. Gradnja crkve u Mikleušu započeta je 1967. godine, a dovršena 1968. godine. Crkva je rekonstruirana i obnovljena 2008. godine.

Crkva prije rekonstrukcije

MILJEVCI

Miljevci imaju zvonik – crkvicu sv. Terezije od djeteta Isusa. Također u centru sela nalazi se i kip svete Terezije od djeteta Isusa.

 

KOZICE

Prema dostupnim podacima u Kozicama je 1841 godine već postojao zvonik. U neposrednoj blizini zvonika je izgrađena crkva 1994. godine, a blagoslovljena je 24.9. iste godine. Posvećena je sv. Roku čiji se blagdan slavi 16. kolovoza.

Zvonik u Kozicama

BORIK

Gradnja crkve u Boriku započela je 1998. godine. Završena je 1999. godine, a blagoslovljena je 20.11. iste godine. Crkva je posvećena u čast sv. Mihaela Arkanđela

ČETEKOVAC

U Četekovcu su prije slavili sv. Florijana, a od 1971. godine, kad je dovršena gradnja crkve u selu, sv. Nikolu Tavelića (14.11.). Crkva je u domovinskom ratu bila jako oštećena, jer su je pobunjeni Srbi i Jugoslavenska narodna armija teško oštetili i djelomično razorili topništvom, 04.09.1991. ali je obnovljena.

Razorena crkva u domovinskom ratu

BUKOVAČKI ANTUNOVAC

Vjernici u Bukovačkom Antunovcu slave blagdan svetog Antuna Padovanskog (13.6.). Ispred mjesnog doma nalazi se kip svetog Antuna.

DOBROVIĆ

Vjernici u Dobroviću slave blagdan Duhova. U selu se pored mjesnog doma nalazi križ.

BALINCI

Vjernici u Balincima slave blagdan svetog Juraja (23.4). U selu se  nalazi križ.

Skip to content