Zbor

U župi u Novoj Bukovici postoji bogata tradicija liturgijskog pjevanja.

U samom mjestu Nova Bukovica djeluje župni zbor koji uz sastav VIS Miriam pjeva nedjeljne i blagdanske mise. Župni zbor sve do odlaska časnih sestara iz Nove Bukovice vodile su časne sestre, a od 2007. Zbor vodi  župni orguljaš  Antonio Brzica, mag.mus.

Zbor broji 15 stalnih članova, te ima redovite probe jedanput tjedno na kojima se priprema za nedjeljne i blagdanske mise.

Osim u Novoj Bukovici u župi djeluje ženski voklani  sastav  u mjestu Mikleušu. Sastav broji 11 članica Također  uloga sastava je da pjeva nedjeljne i blagdanske mise u filijali Mikleuš. Sastav vodi  također župni orguljaš Antonio Brzica.

Jedan i drugi zbor imali su niz zajedničkih  gostovanja u raznim župama, od istaknutijuh nastupa su pjevanje mise u Zagrebačkoj katedrali  2014. godine i 2019. u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu.

U župi djeluje Vokalno instrumentalni sastav „Miriam“ osnovan je na blagdan sv. Josipa 19. ožujka 2006. na poticaj tadašnjeg župnika vlč. Dražena Akmačića. Veliku potporu u radu sastava dala je i tadašnja župna orguljašica i voditeljica župnog zbora, časna sestra Mihaela Musić. Kroz proteklih 15. godina kroz sastav  je prošlo oko 35 pjevača. Danas sastav broji 7. stalnih članova. Glavna uloga sastava je pjevanje nedjeljnih i blagdanskih misa. Sastav od početka vode supružnici Monika i Antonio Brzica. Sastav je kroz ovih proteklih godina ima niz gostovanja u raznim župama u Zagrebu, Sesvetama, Krašiću, Novoj Gradiški, Privlaka kod Vinkovaca, Našicama, Virovitici, Milanovcu, Pitomači,  Feričancima, Čačincima, Slatini, Čađavici, Voćinu…

Od 2021. godine u našoj župi je aktivan i dječji zbor sv. Ane.

Skip to content