Novi Župnik

      VLČ. IVAN ŠTIVIČIĆ rođen je u Novoj Gradiški 25. ožujka 1984. godine, a živio je u mjestu Orubica gdje je od prvog do četvrtog  razreda išao u područnu školu. Područna škola danas nosi ime Fra Marijan Lanusović koji po povijesnim činjenicama zasad jedino duhovno zvanje ondje prije svećenika Štivičića. Vlč. Štivičić je prvo svećeničko zvanje nakon 238 godina. Njegova je obitelj katolička, vjernička, a poveznicu s crkvom ima i preko tete koja je časna sestra. Od petog do osmog razreda išao je u Osnovnu  školu Matija Antun Relković u Davoru. 

      Nakon završene osnovne, srednju školu pohađao je u Zagrebu, u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji gdje je četiri godine stanovao u Sjemeništu. Poslije srednje, 2002. godine upisao je Katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu. Zaređen je za đakona u studenome 2007. godine, a prvu službu vršio je kao đakon u Katedrali. Nakon toga, 2008. godine, imenovan je biskupovim osobnim tajnikom i bilježnikom u uredu. 

      U Pleternici je 2009. imenovan župnim vikarom, a 2010. godine dobio je dekret za službu upravitelja župe sv. Ivana Krstitelja u Crncu. Imenovan je 2012. godine upraviteljem župe Kraljice Svete Krunice u Novoj Gradiški u kojoj je bio do 2021. kada je imenovan župnikom u župi Rođenja Blažene Djevice Marije u Kutjevu. 

      Odlukom požeškog biskupa msgr. dr. Antuna Škvorčevića na blagdan sv. Ćirila i Metoda, 5. srpnja 2023., imenovan je župnikom župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Novoj Bukovici. Upravljanje ovom župom započet će misnim slavljem uvođenja u službu 20. kolovoza. 

      Molimo za novoga župnika i poželimo mu dobrodošlicu! 

Skip to content